Lofoten ungdomsting er konstituert

Under Lofotrådets møte i Sørvågen reetablerte denne flotte ungdomsgjengen Lofoten ungdomsting (LUT). Vi gleder oss stort og ser frem til flott og lærerikt samarbeid med ungdommen. Adelen Berntsen Ekrem (Moskenes) ble valgt som leder og Linnea Nilsen (Røst) nestleder.

LUT deltok på Lofotrådsmøte 5-2022 i Sørvågen, Moskenes. Her konstituerte de seg, presenterte seg for Lofotrådet og arbeidet med Lofoten - De Grønne Øyene. Ungdommene gav også ordførerne i Lofoten klar beskjed om hva som er viktig for ungdommen - og kom med sine forslag til hvordan Lofoten bør jobbe for å nå målene i De Grønne Øyene.

Lofoten ungdomsting 2022-2023 består av:

Leder: Adelen Berntsen Ekrem (Moskenes)

Nestleder: Linnea Nilsen (Røst)

Sekretær: Alicja Kawa (Moskenes)

Sosiale media ansvarlig: Sofie Fagerhaug (Vågan)

Øvrige medlemmer

Ian Ekrem-Åsland (Røst)

Elias Wiik og Leander Fossli (Vestvågøy)

Tiril Oksholen (Vågan)

Sarah Therese Johansen og Ludvik Rørtveit Mekiassen (Flakstad)

Helle Bensvik og Rikke Eikseth (Værøy)

Denne gjengen var samlet til konstituering av LUT i Sørvågen:

Øverst fra venstre -Leander Fossli, Ludvik RørtveitMekiassen, Tiril Oksholen, Sofie Fagerhaug, Elias Wiik og Ian Ekrem-Åsland

Nederst fra venstre -Turid Aksberg (ungdomskoordinator),Adelen Berntsen Ekrem (leder), Linnea Nilsen og Alicja Kawa

Publisert

Andre artikler

Interkommunalt klimanettverk Lofoten

Lofotkommunene har gått sammen i et klimanettverk med støtte fra Miljødirektoratets Klimasatsprogram siden 2019. Startskuddet kom i april 2018, med en plannettverksamling om kommunenes klimaarbeid.

Les mer

Lofotrådets årsrapport

I Lofotrådets årsrapport for 2021 forteller vi om mye av det vi gjør og rapporten viser et svært aktivt interkommunalt politisk råd som også oppnår gode resultater.

Les mer

7 av 10 lofotinger vil kutte i egne utslipp

Folk i Lofoten er mer villig til å kutte i egne utslipp enn andre nordmenn. Og for bilforhandlerne er det bare å stålsette seg: Hver tredje lofoting planlegger å bytte til elbil i løpet av de neste to årene.

Les mer